keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

UUDET Chalky Finish-maalit, voi elämän kevät...

Viime perjantaina sain viimein kotiutettua viimeiset helmikuisen Birminghamin messureissun "tuliaiset" ja nyt totean: viimeiset, muttei todellakaan vähäisimmät!!

Pääsin siellä jo testaamaan maalien toimivuutta puupinnoille, mutta ihan pikkuisen jännitti miten tulevat käyttäytymään sitten Korttipajan elementeissä...paperin ja kartongin kanssa...struktuuripastojen kanssa ja miltä lopputulos näyttääkään...Mieletöntä...ihan mieletöntä!! Ja miltä nämä tuntuukaan, ihanalta!! Nimikin jo kertoo, että liitumaisilta, ja miten helposti tämäkin tausta syntyi, kerronpa sen :)
Levittelin Priman sapluunan läpi paksua gessoa lastalla kartongin palaselle (127x127mm) ja annoin kuivahtaa. Levittelin kankaan rievusta tehdyllä tupsuttimella Chalky Finish-maalia (rustic-sävy) pinnalle ja annoin sen kuivahtaa (kuivahti kyllä jo melkein levitellessä...).
Huuhtelin vedellä kankaan riepusen ja puristin enimmät vedet pois. Sitten vain ronskisti pyyhin sillä maalipintaa, jolloin tuo gessolla tehty struktuurikuviointi paljastui upeasti näkyviin :)

Ihan samat konstit toimii muillakin materiaaleilla, mutta varoitan etukäteen, menee sisustuskin kohta uusiksi...meillä siirtyy työnalle keittiönpöytä seuraavaksi...joten en vitsaile ;) Mutta asiaan...

Koko komeus tummanruskean taustapaperin kera 135x135 mm korttipohjalle, mutta mitä tähän nyt sitten hennoo laittaa...ehkä pari pientä kukkasta...ja kartonkileike...
Siitä taisi tulla sitten hieman epätavallinen hääkortti...ups :)

Muutama kuva muista testikohteista alla ;)
Sama proseduuri kuin yllä chevron-kuvioinnissa, mutta eri väri ja eri sapluuna :)Alunperin puunvärinen kotelo, kahta erisävyistä Chalky Finish-maalia, kirkas vaha päälle. Tänne sujahti käsintehty puukko ja lähtee lahjaksi...asiakastyö siis :)


Puurasia, jossa kaiverrettu teksti, ensin maalasin vaaleammalla Chalky Finish-maalilla ja sen kuivuttua tummempaa päälle tekstin kohdalle ja kostealla rätillä pyyhintä. Tumma jäi komeasti korostamaan kaiverrettua tekstiä ja muutoin rasia edelleen vaalea :) Rasia toimittaa rakkaan tyttäreni korurasian tärkeää tehtävää <3Ja ihan tuikitavallinen paperimassarasia sai päälleen ensin tumman Chalky Finish-maalikerroksen ja sen kuivuttua valkoisen. Muutaman minuutin kuivahdettua samaan tapaan kuin muutkin, kostealla pyyhintä kohdista, joista halusin tumman näkyviin. Aika eritavalla "särmää" sai tämäkin nopsasti.
Sisälle sujautan tervantuoksuisen käsintehdyn saippuan ja toivon sen päätyvän jollekkin vaikka mökkiviemisiksi :D


2 kommenttia:

  1. Voi elämän kevät....niin kuin sanoit :) Eipä ihme että noihin hurahtaa... kun jo pelkkä kuvaileva teksti ja kuvat saavat haluamaan kokeilla noita vaikka ja mihin :D

    VastaaPoista