sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kohokuvioitu kartonki loves Inka-Gold

Pidätkö kuvioinnista joka tuntuu ja näkyy? Metallisesta hohteesta ja sen mukanaan tuomasta fiiliksestä? Minä tykkään :D

Inka-Goldhan nyt sopii ihan kaikille huokoisille pinnoille, mutta tässä pyrin näyttämään kuinka loistavasti se sopii kohokuvioidun kartongin värjäämiseen! Ja ilman minkäänlaisia kupruamisia tai taipuilua ;)
Kartonkina paksu harmaanruskea kartonki, jonka olen kuvioinut kohokuviointitaskulla, Butterfly Floral. Siihen vain ronskisti tuputinsienellä Inka-Goldin sävyä Shampanja, levittämällä pyörivin liikkein. Sillä konstin tuntuu saavan tasaisimman jäljen aikaiseksi ;) Levittäähän voi vaikka ihan sormellakin, mutta isommille pinnoille kyllä helpottaa jokin levitysväline. Ja vinkkinä: ellet aivan peittävää lopputulosta toivo, voit laimentaa nokareen Inka-Goldia tippaan vettä ja värittää kuin vesivärillä. Toki siinä jo moni kartonki hieman alkaa vääntyilemään ;)
Perhoset halusin eritoten erottuvan taustasta, värjäsin nekin Inka-Goldilla, sävynä Violetti. Värityksen tein pienellä hieman kostealla pensselillä. Peittävämmän jäljen saa kahdella kerroksella tässä tapauksessa, koska vesi tosiaan laimentaa väriä :) Pelkiltään käytettynä Inka-Gold on kyllä täysin peittävää yhdellä kerroksella!

Inka-Goldeissa on kyllä todella hyvä valikoima värejä valmiina, mutta skaalaa voi huomattavasti laajentaa helposti. Värejä voi sekoittaa keskenään ja varsin tarpeellinen siinä hommassa on Platinan sävy. Sillä voi värejä vaalentaa, ja näin saa helposti värjäyksiin värisyvyyttä enemmän. Jos oikein hurahtaa, niinkuin allekirjoittaneelle on käynyt ;) värejä saa ihan mielettömän määrän lisää sekoittamalla Platinan sävyyn Primary Elementsin värijauheita!!

Tässä toinen, jo valmiiksi asti rakentunut ja Leimailutaivaassakin jo mukana ollut tagi samalla menetelmällä:Kamera paholainen petti minut juuri kriittisellä hetkellä ja kokonaiskuvaa nyt ei ole laittaa, mutta kyllähän tästä olennainen jo näkyykin :) Tässä taustassa käytetty Inka-Goldin sävyä Platina ja päälle sormella hieman sipsitty sävyä Grafiitti. Kohokuviointilevynä tässä Floral Swirl
Muut kuvassa nakyvät materiaalit: Paperiruusuja, liljankukka, ruusunlehtiä kahta eri kokoa, sydänneulat, Impression Obsessionin stanssilla Large Bow leikattu rusettikuvio ja pitsinauha kaapin kätköistä (kiinnitetty kaksipuoleisella teipillä). Liimauksiin käytetty Fast Grab Tacky Glueta, nimensämukaisesti nopsasti kiinni nappaavaa paksua liimaa ;)

Jos Sinulla Inka-Goldeja jo varastossa on, toivottavasti saat tästä uutta inspiraatiota kaivella värit esiin ja jos et vielä kokeillut ole, nyt kokeilemaan !!

2 kommenttia:

 1. Jos Inka Gold -värit ovat päässeet kuivumaan, niin voiko niitä jotenkin pehmittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellei ihan kovaksi ole päässyt kuivahtamaan, kostuttaa voi ihan puhtaalla vedellä :)
   Esim tekemällä veitsellä viiltoja tai haarukalla pistoja pintaan ja suihkauttamalla hieman vettä pintaan. Kansi kiinni ja jätetään vaikka yön yli imeytymään.

   Ennaltaehkäisevästi voi laittaa sillointällöin purkkiin, esim puhtaan kostutetun meikkisienen sisään, jos kuivahtamisen merkkejä havaitsee.

   Välineiden puhtautta korostan, ettei purkkiin pääsisi epäpuhtauksia muhimaan.

   Purkista ekaa kertaa avattaessa irtirevittävää välikantta ei kannata hävittää, vaan painella se kanteen takaisin. Toimii hyvin tiivisteenä ja ehkäisee kuivahtamista.

   Pienellä huolenpidolla saat Inkoilta vastarakkautta pitkän aikaa :D

   Poista