lauantai 7. maaliskuuta 2015

Spectrum Aqua ja tekemisen ihanuus

Spectrum Noirin valikoima täydentyi hetkenaikaa sitten vesiväritusseilla, jotka nimekseen Spectrum Aqua saivat :) Odotin niiiin kovasti ja pettynyt en!
Rakastuminen tapahtui heti ensimmäisellä kokeilukerralla, mutta nyt tässä on tutustuttu jo hieman paremmin ja vietetty yhdessä aikaa. Aika vakaalla pohjalla alkaa tämä suhde olemaan :)

Tänään stanssailin kuvia eBosserillani vesivärikartongista ja värjäilin niitä. Stanssatut kuvat heräävät pienellä värikylvyllä ihan eritavalla henkiin :) Ja toimivat leimakuvan tavoin kortin "showstopperina" aivan yhtä vakuuttavasti :)

Tämäkin stanssikuvan väritys toteutettu kahta tussia käyttämällä, sävyt Gold ja Moss.


Kostutin koko kuvan ensin vedellä ja sitten kevyesti ensin väriä. Kuivahti hetkessä ja sitten värin lisäystä vain tummemmaksi haluamilleni kohdille. Laveeraukset tehty säiliövesivärisiveltimellä, tähän hommaan mainio apuväline.
Stanssina Wild Rose Studion tämänvuoden uutuus, Woodland Posy ja rusetti leikattu kultaisesta peilikartongista Cottage Cutzin Wedding Rings-stanssilla.
Liimailut hoidettu tuttuun tapaan liimakynällä, siitä saa juuri sopivasti liimaa, jolloin se ei tursu eikä pursuile mistään :D

Tausta tehty samaiselle vesivärikartongille, sävynä Chestnut. Tein ensin ympyränmuotoisen alueen värillä vedellä esikostutetulle pinnalle. Annoin kuivahtaa ja sitten säiliöpensselillä irroittelin väriä hieman, jotta sain aikaan hailakan värin muulle osalle, mutta tummemman kohdan kuitenkin kukkien taustalle. Lopullisen taustan pyyhin sormella, nopeampaa kuin pensselillä ja no, minusta vain on kiva tehdä ihotuntumalla ;)

Kaiken tein kostutetulle pinnalle, koska halusin vaaleampaa aikaiseksi kuin suoraan tussista kuivalle. Tussi tietty imisi vettä itseensä vetisestä pinnasta, joten suttailin tussilla akryylipalan päälle ja siitä dippailin väriä sitten säiliöpensselin avulla. Ilmanmuuta jos tavoitteena on voimakkaammat sävyt, silloin suoraan vain tussista, sillä pigmenttiä kyllä kynästä lähtee! Se onkin yksi niistä ominaisuuksista joista askartelutarvikkeissa, joita käyttööni päätyy löytyy, nimittäin monipuolisuus.

Teksti leimattu omistä kätköistä löytyneellä leimalla, VersaFinen Onyx Black-leimavärillä.

Spectrum Aqua-tusseissa on kivan pensselikärki toisessa päässä ja hyvin ohut ja tarkka kärki toisessa päässä, jolla saa yksityiskohtia tehtyä. Alla olevassa kuvassa näkyy hieman juovia, joita tein kukkasten sisäosiin. Laveerasin niistäkin terävimmän värin pois, mutta niin, että jäivät kuitenkin havaittaviin :)
Tämä väritys tehty ensimmäisellä tapaamisella ja kuivalle tussilla värittämällä, sitten vasta pensselillä laveeraamalla. Tuloksena siis voimakkaammat värit :)
Leimana Penny Blackin Tiger Lily.
Jos vain ensiviikonloppuna Kokkolassa päin pääset käymään, Villa Elbassa, Paperituunaamo-tapahtumassa pääset näitä(kin) ihan omin hyppysin testaamaan :) Ja paaaaaljon muutakin mukavaa tiedossa päivän täydeltä!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti