maanantai 21. huhtikuuta 2014

Käsittelyssä tekstuuripasta

Otetaanpas tapetille aihe, josta minulta kysellään paljon :)

Tekstuuripasta = texture paste/embossing paste

Ihan perusjuttuja muutamalla esimerkillä höystettynä, joita eteenpäin viemällä kera oman mielikuvituksen ja kokeilemisen ilon ja rohkeuden saat aivan uusia ulottuvuuksia askarteluihisi!

Tähän nappasin kaapista ehdottoman lempparisapluunani, tiiliseinäkuvion, ja Deco artin valmistaman Dimensional Effects-tekstuuripastan. Tästä lopputulos mattamainen hieman muovimainen pinta, johon päällemaalattavat maalit tarttuvat tosi hyvin. Tykkään kyllä pinnasta ihan naturellinakin :)
Sävyttää tätä pastaa voi myös märkänä, sekoittamalla väriä sekaan, tai värijauhetta, tai ihan vähän suihketta...kokeile rohkeasti!
Näitä pastojahan on tosi paljon erilaisia, niin paksuudeltaan kuin muutoinkin koostumukseltaan. On valkoista, mustaa ja värillistä, oma maku sitten ratkaisee mistä tulee se oma suosikki :D

Ekassa kuvassa näkyy pastan levittäminen. Laitan yleensä sapluunan yhdeltä reunalta tukevammin (washi)teipillä kiinni, kuin saranaksi ja tarvittaessa toisilta laidoilta vain pienemmällä palasilla. Näin siitä syystä, että saan sapluunan "käännettyä" teippaussaranan avulla siististi pois pastan levityksen jälkeen. Levityksen tykkään tehdä näillä hyvin joustavilla, mutta kestävillä palettiveitsillä. Näin saan lähes kaiken ylimääräisen pastan takaisin purkkiin odottamaan uutta käyttöä. Aivan yhtä hyvin voit käyttää paksua kartonginpalasta, vanhaa etukorttia...Seuraavassa kuvassa olen kääntänyt sapluunan pois kartongin päältä ja kuvio on hyvin nähtävissä :)
Tämä pasta kuivaa kyllä tosi nopeasti jatkojalostuskuivaksi ja kuivumista voi halutessaan nopeuttaa vielä askartelukäyttöön tarkoitetulla kuumailmapuhaltimella.
Kuvassa näkyvä washiteippi on laitettu sapluunan alle, jotta saan sarjatyönä tehdessä kohdistettua nopeasti kartongin paikoilleen ja käännettyä sapluunan siihen päälle, näinkin siis kätevä tuo aiemmin mainitsemani "teippisarana".


Tässä kuvassa pasta kuivana, kuten huomaat kartonki ei ole juurikaan vääntyillyt käsittelystä.

 
 
Ja tässä tuo samainen kartonginpalanen käytetty kortin taustassa ihan siltään. Lisäkäsittelyt eivät siis välttämättä ole tarpeen :)
 
 
Mutta halutessaan voi tätä aihiota jatkaa niin pitkälle kuin vain mielikuvitus vie :)

Alla muutama kuva omista kokeiluistani. Tein useita näitä samanmoisia tiiliseiniä yhdelläkertaa, joita sitten varioin erilaisilla väreillä :D
 

Tässä suihkittu päälle Heidi Swappin Color Shine suihketta. Hetken antaa imeytyä ja kuivalla rätillä loput pois. Jos haluaa tillikuvion puhtaaksi, nyt voi vaikka vauvapyyhkeellä, eli kostealla pyyhkiä niitä lisää. Ihanan kiva helmiäisefekti....


Tässä täysin sama prosessi kuin edellisessä, mutta värinä Dylusions Black Marble :)
Aika grunge lopputulos :)


 

Jä viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä käytössä meikäläisen ehdoton lempilapsi Inka-Gold vahavärit :)
Tuputtimella levitelty kauttaaltaan ensin hopealla ja sitten vain siihen heti päälle kevyesti sipsimällä grafiitti. Ehdottomasti helpompaa kuin heinän teko ja tosi paljon nopeampaa :D

Toivottavasti tämä nyt hieman avaa tätä juttua ja todella mielelläni kerron lisää, joten kysy rohkeasti!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti