torstai 1. tammikuuta 2015

Uuden vuoden uudet kujeet

Uuden vuoden kunniaksi innostuin kokeilemaan Leanne Chiversin CD-romilta näkemääni tekniikkaa :)
Spectrum Noirin vahavärikynillä väritettyyn kuvaan vesiväreillä tausta, tietty sotkematta jo valmiiksi väritettyä kuvaa ;)

Leimana käytössä Wild Rose Studion ihanat hiirulaiset, Mice with Balloon.
Leimamusteena My Favourite Thingsin Hybrid Ink, Black Licorice. Se kun käy niin vesiväreille kuin liuotinlaveeraukseen, niin ei tarvitse miettiä ja huolehtia leimavärin "vuotamisesta". Sopii myös tussivärittämiseen oikein upeasti :)

Kartonkina Strathmoren Mixed Media, tähän asti kokeilemistani märkätekniikoita kestävistä kartongeista paras. Värittelyynkin sopii tasaisen hyvin värin vastaanottavan pintansa puolesta.
Väri siinä ei puhtaan valkoinen ole, vaan enemmänkin luonnonvalkoinen.

Värittelyn aloitin puolihuolimattomasti hyvin kevyellä paineella värittäen koko hiiret. Käytössä kynä 117. Reunoille siihen päälle kynällä 119 tummempaa väriä, edelleen hyvin summittaisesti.
Laveeraus minulle tuttuun tapaan Spectrum Noirin hajuttomalla liuottimella ja paperistumpeilla. En voi sanoin kertoa, kuinka onnellinen tästä liuottimesta olen! Värittely on ihanaa ja nyt kun sitä voi tehdä vaikka tuntitolkulla ilman pelkoa päänsärystä, ah, kiitos :D
Paperistumpit teroittelen lasisella kynsiviilalla, toimii mainiosti ja putsaus tiskihommina :)
Laveerauksen teen liuottimeen kastutetulla stumpilla pyörivin liikkein, vain jos tahdon "vetää" väriä tiettyyn suuntaan, esim taitos, niin käytän pitkittäistä liikettä.
Tässä toisen hiiren kasvot jo saaneet laveerauskäsittelyn :)


Ja tässä jo kokonaanPikkuisen vaaleanpunaista korviin, poskiin ja massuun, kynällä 029. Ja sama laveeraus näillekkin :)Sydänilmapallot ja rusetti saavat oman osansa samanmoisesta käsittelystä omilla väreillään.

Ja sitten se jujun juoni :)
Koko kuva käyty läpi kynällä nro 001. Tarkasti, jotta kuva kokonaisuudessaan kyllästyy kynän sisältämällä vahalla ja niin vaha suojaa kuvaa päälle levitettävästä vesiväristä.

Vesivärit eivät ole minulle ollenkaan ominta aluetta, mutta niin kovin tykkään niiden aikaansaamasta pehmeästä fiiliksestä. Ja taidanpa alkaa uskoa senkin parisuhteen paranemiseen lähitulevaisuudessa. Harjoittelua ja parisuhdeaikaa se vaatii vaan :)
Vesiväreinä käytössä Spectrum Noirin AquaTints, nestemäiset vesivärit. Sinistä väripalettiin yhteen koloon raakana ja toiseen reilusti vedellä laimennettuna. Koko kuvan vetelin ensin laimennetulla värillä ja sen hieman kuivahdettua pienellä pensselillä kuvan reunoille. Senkin annoin himppasen kuivahtaa ennekuin isommalla pensselillä pelkällä vedellä laveerasin tummaa sinistä kuvasta poispäin. Tämä osuus vaatii kyllä harjoittelua ja laatuaikaa, mutta kyllä meistä vielä kaverit tulee :D
Ruskeaa otin raakana suoraan pullon korkista kartongille ja laveerasin vedellä heti perään.Ihan satavarmasti tulen tätä tekniikkaa käyttämään uudestaankin, ja vesivärejä kutittelen useamminkin. Näen jo sieluni silmin ihanan pastellisävyisen vesiväritaustan ja sen päällä iskevän Kaisercraftin tekstileiman...ja muutahan ei sitten tarvitakkaan...paitsi ehkä tikkireunaisen stanssin, joka kruunaa koko homman...niin ja teksti tietty kohojauheella :D

2 kommenttia: